Home Nábytek, bydlení Dekorace Hodiny NÁSTĚNNÉ SLUNEČNÍ HODINY APOLLÓN
Je nám líto, ale tenhle inzerát již není aktuální.

NÁSTĚNNÉ SLUNEČNÍ HODINY APOLLÓN

Celá ČR
13. 11. 2015 - 22:43
4 200 Kč
Prodávající

Popis

Rozměry: 1150 X 770 mm, průměr číselníku 1100 mm, délka polosu 57 cm.Hodiny jsou vyrobeny k instalaci na jižní, jihovýchodní nebo jihozápadní stěnu.Materiál: kov - povrchově upravený komaxitem v černém a mosazném odstínu, polos - mosaz. Jednotlivé součásti jsou pro dlouhou životnost spojeny nerezovými šrouby.
Dodáváme 13 hod. cifer (6 až 18 hod). Možnost doobjednání cifer 19 a 20 hod. Hodiny posíláme z důvodu přepravy v rozloženém stavu s návodem k montáži. Rozvržení cifer určuje poloha orientace zdi vůči jihu. Správná poloha cifer na číselníku je velmi důležitá pokud mají hodiny ukazovat přesný čas.
Nastavení cifer - číselník má průběžnou drážku na upínání cifer, díky které lze při seřízení hodinovými ciframi libovolně pohybovat a přesně je nastavit.
Montáž: rám se přišroubuje na zeď třemi šrouby přes otvory v rámu. Do středu ciferníku se přišroubuje hod. cifra 12, potom v pravé sluneční poledne se seřídí polos (ukazatel stínu) tak, aby vrhal stín přesně na dvanáctou hodinu. Potom v každou další celou hodinu se přišroubuje dle polohy vrženého stínu další hodinová cifra. Následující den se stejným způsobem pokračuje až do jedenácté hodiny. Sluneční hodiny jdou seřídit stejným způsobem ze zimního na letní čas s tím rozdílem, že u letního času se dá do středu ciferníku cifra 13 hod. Pokud někdo chce rychle a jednoduše přenastavit hodiny ze zimního na letní čas a bere hodiny spíše jako dekoraci a na nějaké minutě přesnosti hodin mu nezáleží, může povolením dvou šroubů pootočit celým ciferníkem o 1 hod dopředu. Tato možnost je sice rychlá, ale hodiny nebudou ukazovat tak přesně, jako při individuálním nastavení cifer podle vrženého stínu, z důvodu rozdílných hodinových úhlů.

POŠTOVNÉ:
doporučeně 90 Kč nebo dobirka 140 Kč.

NÁSTĚNNÉ SLUNEČNÍ HODINY APOLLÓN

Zavřít Zavřít
Prodávající
PETRA JANOVSKA
Pošlete uživateli zprávu
0 / 1000

Nahlásit inzerát

Zavřít Zavřít
0 / 2000
Děkujeme za zpětnou vazbu! Inzerát byl nahlášen!